Biznesplan baru – najważniejsze wiadomości na temat przedsiębiorstwa
Biznesplan baru zawiera najważniejsze wiadomości na temat działalności. Dokumenty zostały skompletowane na bazie naszego bogatego doświadczenia i dotyczą kwestii finansowych, marketingowych, a także ogólnego opisu przedsięwzięcia. Pakiet uzupełnia skrupulatnie sporządzony wniosek o dofinansowanie, który szanse na otrzymanie dotacji.
Jak otworzyć bar? Sprawdź informacje w naszym biznesplanie
Biznesplan baru obejmuje informacje, które pozwolą Ci dowiedzieć się, jak rozpocząć działalność w gastronomii. Wiadomości te zawiera część z ogólnym opisem przedsięwzięcia. Twój własny bar będzie świadczył usługi z zakresu branży gastronomicznej, czyli m.in.: sprzedaż napojów bezalkoholowych, alkoholowych, gorących, zimnych. Całość uzupełni oferta dań typu fast – food (kebab, zapiekanki, hot–dog, frytki, kebab) i domowych (schabowy z ziemniakami, bigos, pierogi).
Biznesplan baru zawiera także strategię marketingową. Dzięki niej dowiesz się, jak będzie wyglądała rywalizacja z innymi przedsiębiorstwami, a także czym charakteryzuje się Twój przyszły klient. Całość uzupełnia skrupulatnie sporządzony kosztorys baru. Zawarte w nim informacje pozwolą Ci ocenić, na jakie przychody możesz liczyć, a także, z jakimi wydatkami będzie wiązało się prowadzenie działalności.
Czy własny bar się opłaca? Odpowiedź znajdziesz w biznesplanie
Jeżeli chcesz się dowiedzieć, czy własny bar się opłaca, powinieneś zajrzeć do kosztorysu. Kolejnym elementem jest zapoznanie się z innymi zestawieniami dotyczącymi finansów. Dowiesz się z nich, ile kosztuje na przykład wyposażenie baru oraz jaki jest wymagany wkład własny. W naszym biznesplanie bar ma także własną analizę SWOT.
Przedsiębiorstwo zostało przebadane pod kątem mocnych i słabych stron, a także szans i zagrożeń, z jakimi wiąże się prowadzenie działalności o tym charakterze. Te wszystkie informacje pozwolą Ci odpowiedzieć na pytanie, czy własny bar się opłaca i jak rozpocząć działalność w gastronomii.
Nie wiesz jak napisać biznesplan baru ?
Nie przejmuj się – mamy dla Ciebie gotowy wzór biznesplanu do wypełnienia i złożenia w urzędzie pracy.
Biznesplan baru, jak go napisać i od czego zacząć?
JEŻELI PLANUJESZ OTWARCIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ I CHCESZ OTWORZYĆ WŁASNY BAR, MOŻESZ SKORZYSTAĆ Z PRZYKŁADOWEGO WNIOSKU DO URZĘDU PRACY W CELU PRZYGOTOWANIA NA ICH PODSTAWIE WŁASNYCH DOKUMENTÓW APLIKACYJNYCH.
Oferowane dokumenty to gotowy przykładowy wniosek do urzędu pracy w Zabrzu, dotyczący otwarcia placówki gastronomicznej – baru. Dokumentacja umożliwia przygotowanie własnych dokumentów w celu ubiegania się o środki na rozpoczęcie działalności gospodarczej z dowolnego urzędu pracy.
Jest to kompletna dokumentacja jaka została złożona w urzędzie pracy w Zabrzu.
Miasto prowadzenia działalności to Gliwice.
Dzięki sporządzonym dokumentom wnioskodawca otrzymał dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej w wysokości 22300,00 zł.
Działalność będzie prowadzona na terenie Gliwic. Planowana działalność to działalność usługowa prowadzona w branży gastronomicznej. Prowadzenie placówki gastronomicznej – Baru/Pubu. Będzie w nim oferowana sprzedaż wszelkiego rodzaju napojów bezalkoholowych i alkoholowych – piwa, wina. W ofercie będą znajdowały się zarówno dania typu fast food oraz dania domowe. Będą to: kebab, zapiekanki, hot-dogi, frytki, kebab, zupy (rosół, żurek, barszcz czerwony, zupy sezonowe), obiady (schabowy z ziemniakami, bigos, pierogi itd.), tosty. Dodatkowo będą oferowane ciepłe napoje – herbata, kilka rodzajów kawy.
W skład oferty wchodzą następujące dokumenty:
- Wniosek do urzędu pracy (18 stron; 4500-5000 wyrazów)
- Formularz deminimis (7 stron)
Dokumenty zawierają m.in. następujące elementy:
WNIOSEK:
- informacje o wnioskodawcy,
- opis planowanego przedsięwzięcia,
- symbol podklasy rodzaju prowadzonej działalności, zgodnie z polską klasyfikacją działalności (pkd),
- opis planowanej działalności gospodarczej,
- stan przygotowania lokalu do prowadzenia działalności,
- czy planowana działalność wymaga szczególnych uprawnień, koncesji, licencji,
- działania podjęte na rzecz rozpoczęcia działalności gospodarczej,
- informacje dotyczące kwalifikacji wnioskodawcy związanych z planowaną działalnością,
- informacje dotyczące posiadanych środków niezbędnych do podjęcia działalności,
- dane dotyczące rynku i konkurencji,
- charakterystyka potencjalnych klientów,
- zapotrzebowanie rynku na wskazany rodzaj działalności gospodarczej,
- opis konkurencji,
- plan działań marketingowych,
- analiza swot,
- dane dotyczące przyznania środków i ich wykorzystania,
- specyfikacja wydatków,
- przewidywane koszty i dochody wynikające z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej,
- szczegółowa specyfikacja i harmonogram wydatków w ramach wnioskowanych środków finansowanych (dofinansowania) z pup w ramach dofinansowania.
WSZYSTKIE DOKUMENTY ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE ZE SZCZEGÓLNĄ DBAŁOŚCIĄ O ASPEKTY MERYTORYCZNE ORAZ FORMALNE. MASZ PEWNOŚĆ ŻE PRZY ICH TWORZENIU ZWRACALIŚMY SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA ICH ZGODNOŚĆ Z WYMAGANIAMI URZĘDU ORAZ ZAPISAMI REGULAMINU.
DOKUMENTACJA ZOSTAŁA SPORZĄDZONA W SPOSÓB KTÓRY MAKSYMALIZUJE SZANSE WNIOSKODAWCY NA POZYSKANIE DOTACJI.