Powrót
Gotowe biznesplany wzory i Dotacje z UP > Biznesplan Restauracja / lokal gastronomiczny

Biznesplan Restauracja / lokal gastronomiczny

49,00 69,00 

RESTAURACJA / LOKAL GASTRONOMICZNY
PKD GŁÓWNE:
56.10.A – Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne.

Wyczyść
SKU: 289 Kategoria: Tagi: ,

RESTAURACJA / LOKAL GASTRONOMICZNY

JEŻELI PLANUJESZ OTWARCIE RESTAURACJI, TEN DOKUMENT UŁATWI CI PRZYGOTOWANIE DOKUMENTÓW APLIKACYJNYCH O ŚRODKI NA ROZPOCZĘCIE WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI.

 

Wniosek będzie nieocenioną pomocą dla wszystkich osób które chcą prowadzić restaurację. Ze względu na obszerność dokumentacji, będzie ona umożliwiała przygotowanie własnych dokumentów.

 

Oferujemy kompletną dokumentację do Urzędu Pracy w Warszawie.

Planowana działalność będzie polegała na  prowadzeniu placówki gastronomicznej- Restauracji oferującej dania kuchni meksykańskiej. Działalność  będzie prowadzona w punkcie stacjonarnym zlokalizowanym na terenie Warszawy. Na początku prowadzenia działalności lokal będzie otwarty w godzinach: 12.00-21.00 (poniedziałek – piątek), 11.00-18.00 (sobota- niedziela), wynika to z godzin w jakich w okolicy pojawiają się potencjalni klienci. Klienci będą składali zamówienia, następnie będą przygotowywane potrawy. Posiłek będzie można zjeść na miejscu, w lokalu gdzie będą znajdowały się krzesła i stoliki, lub zabrać na wynos, w lokalu będzie ok. 20 miejsc siedzących.

 

 

W skład oferty wchodzą następujące dokumenty:

– Wniosek (51 stron, ok   10 000 wyrazów)

 

 

Dokumenty zawierają m.in.:

  • WNIOSEK:
  • informacje o wnioskodawcy
  • opis projektowanego przedsięwzięcia
  • cel i opis działalności gospodarczej:
  • należy opisać co motywuje pana(ią) do rozpoczęcia działalności, jakie są przyczyny społeczne, zawodowe do otworzenia własnego przedsiębiorstwa.
  • czy posiada pan(i) plany rozwoju planowanej działalności gospodarczej? jeśli tak należy opisać jakie
  • opis działalności głównej i pobocznej.
  • co wpłynęło na podjęcie decyzji o założeniu przedsiębiorstwa o tym profilu?
  • należy uzasadnić wybór planowanej działalności gospodarczej, szanse powodzenia
    i utrzymania się na rynku w oparciu o dane liczbowe, statystyczne, analizy, opracowania, artykuły (należy podać źródło zaczerpniętej informacji).
  • należy opisać branżę związaną z rodzajem planowanej działalności – podać konkretne dane liczbowe oraz ich źródła.
  • należy podać trzy przedsiębiorstwa, które mogą stanowić konkurencję
  • należy wskazać różnice pomiędzy planowaną działalnością, a istniejącą konkurencją.
  • charakterystyka potencjalnych klientów.
  • należy uzasadnić popyt w głównych grupach klientów.
  • wskazać sposób pozyskania klienta
  • metody utrzymania klientów.
  • lokal
  • sposób zarządzania planowaną działalnością gospodarczą
  • plan działań organizacyjnych
  • analiza swot
  • kalkulacja planowanych miesięcznych wpływów i wydatków wraz z uzasadnieniem
  • szczegółowa specyfikacja wydatków do poniesienia w ramach dofinansowania
  • formularz informacji przedstawianych przy ubieganiu się o pomoc de minimis

 

WSZYSTKIE DOKUMENTY ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE ZE SZCZEGÓLNĄ DBAŁOŚCIĄ O ASPEKTY MERYTORYCZNE ORAZ FORMALNE. MASZ PEWNOŚĆ ŻE PRZY ICH TWORZENIU ZWRACALIŚMY SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA ICH ZGODNOŚĆ Z WYMAGANIAMI URZĘDU ORAZ  Z ZAPISAMI REGULAMINU.

DOKUMENTACJA ZOSTAŁA SPORZĄDZONA W SPOSÓB, KTÓRY MAKSYMALIZUJE SZANSE WNIOSKODAWCY NA POZYSKANIE DOTACJI.

Dodatkowe informacje

MIASTO: WARSZAWA
PRZEZNACZENIE DOKUMENTÓW: URZĄD PRACY
ZAWARTOŚĆ MERYTORYCZNA: Wniosek (51 stron, ok   10 000 wyrazów)