Biznesplan food truck – dowiedz się, na czym polega prowadzenie własnej firmy
Marzysz o własnym biznesie i chcesz w końcu pracować na własny rachunek wedle swoich zasad? Biznesplan food truck jest dla Ciebie doskonałym wyjściem. „Restauracja na kółkach” zyskuje coraz większą popularność. Wystarczy kochać gotowanie i mieć dobry plan biznesowy.
Własna restauracja mobilna – jak otworzyć działalność w gastronomii? Odpowiedź znajdziesz w naszym biznesplanie
Opracowania, które zawiera biznesplan food truck, obfitują w szczegóły na temat kwestii finansowych oraz ogólnego charakteru Twojej przyszłej działalności. Bardzo pomocny jest kosztorys firmy, takiej jak food truck. Znajdują się w nim dokumenty opisujące przychody i wydatki, które będzie generować Twoja firma. Dzięki temu możesz określić, czy food truck się opłaca. Drugim ważnym aspektem jest strategia marketingowa. Za jej sprawą dowiesz się, w jaki sposób będziesz mógł skutecznie rywalizować z konkurencją, czym charakteryzują się Twoi przyszli klienci, a także jaka cecha szczególna zapewni Ci rozpoznawalność na tle innych przedsiębiorstw, oferujących te same usługi. To wszystko zawiera biznesplan food truck.
Food truck i jego plan biznesowy to także zestaw informacji, które pozwolą Ci dowiedzieć się, jakie świadczenia wykonasz w ramach realizowania usług. W zakres Twoich obowiązków będzie wchodziło przygotowywanie prawdziwych i smacznych zapiekanek oraz gorących i zimnych napojów. Całość uzupełnia oferta obejmujące przygotowywanie świeżo wyciskanych soków.
Food truck – skuteczny wniosek zapewni dofinansowanie
Pakiet obejmuje także wniosek o dofinansowanie. Został on sporządzony tak, aby przedstawić Ciebie i Twoją firmę jako wiarygodne przedsięwzięcie, z jasnym planem, a także zabezpieczeniem przed zagrożeniami, towarzyszącymi prowadzeniu działalności o tym charakterze. Te kwestie znacząco wpływają na decyzję o przyznaniu dofinansowania, dlatego warto zdecydować się na naszą ofertę. Załóż firmę food truck i ciesz się własną firmą.
FOOD TRUCK
JEŻELI PLANUJESZ OTWORZYĆ FOOD TRUCK’A ,TEN DOKUMENT UŁATWI CI PRZYGOTOWANIE DOKUMENTÓW APLIKACYJNYCH O ŚRODKI NA ROZPOCZĘCIE WŁASNEJ DZIAŁALNOŚCI.
Wniosek oraz biznesplan będzie nieocenioną pomocą dla wszystkich osób które chcą otworzyć własny punkt gastronomiczny w postaci food trucka. Ze względu na obszerność dokumentacji, będzie ona umożliwiała przygotowanie własnych dokumentów.
Oferujemy kompletną dokumentację do Urzędu Pracy w Wałbrzychu.
Działalność będzie polegała na świadczeniu usług gastronomicznych w postaci prawdziwych i smacznych zapiekanek oferowanych w food truck’u. Uzupełnieniem oferty będą świeżo wyciskane soki oraz kawa. Food truck będzie rozstawiany w atrakcyjnym miejscu: w okolicy Centrum handlowego, okazjonalnie będą to inne lokalizacje na terenie miasta. Działalność będzie prowadzona na terenie powiatu wałbrzyskiego oraz miasta Wałbrzych, w przypadku większych imprez swoim zasięgiem będzie obejmowała teren całego województwa. Okazjonalnie na różnego rodzaju imprezach: festynach, eventach, koncertach, zlotach food trucków. Food truck będzie przemieszczał się zgodnie z kalendarzem imprez (zwłaszcza w okresie letnim).
W skład oferty wchodzą następujące dokumenty:
– Wniosek (6 stron, ok 1 800 wyrazów)
– biznesplan (14 stron, 4 600 wyrazów)
Dokumenty zawierają m.in.:
- WNIOSEK:
- Wnioskodawca
- Dane dotyczące podejmowanej działalności
- Kalkulacja łącznych kosztów związanych z podjęciem działalności gospodarczej oraz źródeł ich
- Szczegółowa specyfikacja wydatków do poniesienia z dofinansowania w ramach Funduszu Pracy
2. BIZNESPLAN:
- dane wnioskodawcy
- opis planowanego przedsięwzięcia
- opis planowanego przedsięwzięcia
- plan marketingowy
- opis produktu / usługi
- charakterystyka rynku
- konkurencja na rynku
- sprzedaż i promocja
- prognoza przychodów
- plan inwestycyjny
- aktualne zdolności wytwórcze
- informacja o planowanej inwestycji
- sytuacja ekonomiczno-finansowa
- uproszczony bilans
- rachunek zysków i strat
- harmonogram rzeczowo – finansowy inwestycji
WSZYSTKIE DOKUMENTY ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE ZE SZCZEGÓLNĄ DBAŁOŚCIĄ O ASPEKTY MERYTORYCZNE ORAZ FORMALNE. MASZ PEWNOŚĆ ŻE PRZY ICH TWORZENIU ZWRACALIŚMY SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA ICH ZGODNOŚĆ Z WYMAGANIAMI URZĘDU ORAZ Z ZAPISAMI REGULAMINU.
DOKUMENTACJA ZOSTAŁA SPORZĄDZONA W SPOSÓB, KTÓRY MAKSYMALIZUJE SZANSE WNIOSKODAWCY NA POZYSKANIE DOTACJI.
Zobacz również inne nasze biznesplany z kategorii gastronomia